A29 Heinenoordtunnel dicht voor spoedreparatie

Voor een spoedreparatie is de Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom dicht van donderdag 14 december 22.00 uur tot vrijdag 15 december 05.00 uur.

Voor de renovatie is de tunnel, zoals gepland, vanaf vrijdagavond 15 december tot maandag 18 december 05.00 uur dicht richting Rotterdam. In 2024 gaat de renovatie nog verder.

Voorkomen bevriezen wegdek

In de verkeersbuis richting Bergen op Zoom blijft water staan. Tijdens de afsluiting onderzoekt Rijkswaterstaat wat de oorzaak is en voert direct een spoedreparatie uit. Dit gebeurt nu omdat Rijkswaterstaat wil voorkomen dat het water op het wegdek bevriest. Deze werkzaamheden kunnen niet gecombineerd worden met de afsluiting in het weekend omdat deze in de andere rijrichting is.

Afsluiting richting Bergen op Zoom

Omleidingen voor wegverkeer richting Bergen op Zoom (van noord naar zuid)

Afsluiting december richting Rotterdam

In december is de tunnel nog 1 weekend richting Rotterdam dicht voor de renovatie:

Omleidingsroute richting Rotterdam (van zuid naar noord)

Kiltunnel tolvrij

Als de Heinenoordtunnel dicht is, is de Kiltunnel voor het verkeer in de afgesloten rijrichting tolvrij.

Overige werkzaamheden december

In de nacht van maandag 18 en op dinsdag 19 december en van dinsdag 19 op woensdag 20 december voeren wij tussen 00.00 en 05.00 uur werkzaamheden uit aan de verkeersportalen op de A29, richting Oud-Beijerland. Er is dan sprake van een gedeeltelijke afsluiting van de verbindingsbogen van de A15, Europoort. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid. De extra reistijd is maximaal 10 minuten. De Heinenoordtunnel is open.

Meer informatie over de renovatie Heinenoordtunnel

Kijk voor meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel op de projectpagina.