Heinenoordtunnel A29 in december enkele keren afgesloten door werkzaamheden

Als onderdeel van de renovatie aan de Heinenoordtunnel in de snelweg A29, is de tunnel dit weekend (en enkele andere momenten in december) dicht. Daarover bericht Rijkswaterstaat in een nieuwsbericht. In december 2023 is de tunnel 2 weekenden en 2 nachten dicht in 1 rijrichting. In 2024 gaat de renovatie verder.

Aankomende afsluitingen richting Bergen op Zoom

Aankomende afsluitingen richting Rotterdam

Richting Bergen op Zoom weer 100 km p/u

De laatste nieuwe lichtroosters boven de ingang van de buis richting Bergen op Zoom (van noord naar zuid) hangen op hun plek. Aanpassing van de maximumsnelheid is niet meer nodig. De maximumsnelheid voor deze rijrichting is weer 100 km/uur.

Boven de ingang van de buis richting Rotterdam hangen de nieuwe lichtroosters nog niet, dus in deze rijrichting (van zuid naar noord) blijft het voorlopig 90 km/uur.

Bussen en overtocht met de pont

Tijdens de afsluitingen in het weekend rijden de bussen van Connexxion en Arriva conform de normale dienstregeling.

De overtocht bij het veer tussen Nieuw-Beijerland en Hekelingen (Spijkenisse) is gratis voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Het veer vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur.

Meer informatie

Meer informatie over de aankomende afsluitingen vind je in het nieuwsbericht van Rijkswaterstaat. Aanvullende actuele informatie over de planning van de werkzaamheden en de renovatie van de Heinenoordtunnel vindt je op de projectpagina van Rijkswaterstaat.