Afsluiting Hoofdweg Rotterdam van 12 augustus tot 23 september

Hoofdweg Rotterdam 6 weken (deels) dicht: 12 augustus - 23 september

De Hoofdweg in Rotterdam gaat 6 weken extra dicht om vertraging bij de bouw van het viaduct in de A16 in te kunnen lopen. De extra afsluiting staat gepland van 12 augustus tot 23 september.
De afsluiting geldt voor gemotoriseerd verkeer in beide richtingen, maar niet voor fietsers, voetgangers en de hulpdiensten.

De vertraging is ontstaan door de vertraagde levering van belangrijk materiaal. Het gaat om grote buispalen die op maat zijn gemaakt en per zeeschip worden vervoerd. Zowel bij de productie als het transport is vertraging ontstaan. Het later aankomen van de buispalen heeft impact op de planning van de vervanging van het viaduct in de A16. Door een extra afsluiting van de Hoofdweg willen we die achterstand inhalen. Dat is belangrijk, omdat het viaduct klaar moet zijn om de A16 Rotterdam eind 2025 open te kunnen stellen. Het viaduct sluit namelijk direct aan op dit nieuwe stuk snelweg. Omdat de nieuwe afleverdatum van deze materialen onzeker is, kan de datum van de afsluiting nog veranderen.

Omleiding

Gemotoriseerd verkeer rijdt tijdens de afsluiting om via de Prins Alexanderlaan, de Prinsenlaan en de Boszoom (en vice versa) om vanaf daar hun route te vervolgen. De afrit Prins Alexander (27) vanaf de A16 naar de Hoofdweg blijft beschikbaar voor autoverkeer. De afsluiting van de Hoofdweg geldt niet voor fietsers, voetgangers en de hulpdiensten.

Bekijk ook de website van Rijkswaterstaat.

Tijdens de afsluiting heeft Zuid-Holland Bereikbaar verschillende alternatieven zoals korting op de aanschaf van een fiets, op deelvervoer en nog veel meer. Bekijk de acties en aanbiedingen.