Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct weer geopend

Laan op Zuid het Varkenoordseviaduct weer geopend

Op maandag 2 oktober werd de Laan op Zuid geopend na de werkzaamheden aan de Roseknoop. Wethouder Vincent Karremans en RET-directeur Maurice Unck deelden in tram 23 rozen uit aan de passagiers in de vroege ochtend. Sinds vanochtend zijn de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct weer open voor al het verkeer. Daarna openden ze samen met Team Roseknoop officieel de hekken. Dit alles is een maand eerder van verwacht.

Sinds 1 mei was het achterste gedeelte van de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct afgesloten voor tram- en autoverkeer. Karremans: “Goed nieuws! Dankzij onze mannen en vrouwen die ook tijdens de zomer keihard hebben doorgewerkt aan de Roseknoop kan de Laan op Zuid nu eerder open dan gepland. Hiermee wordt de doorstroming van verkeer op Zuid alweer een stuk soepeler en is bijvoorbeeld De Kuip een stuk beter bereikbaar.” Door de opening van Laan op Zuid is de wijk IJsselmonde weer goed bereikbaar.

Werkzaamheden tot eind december
In de komende tijd zijn nog niet alle werkzaamheden afgerond. De focus ligt nu op de 2e Rosestraat. Het gedeelte vanaf de Laan op Zuid richting het Albeda College en het treinstation Zuid gaat eind december, voor de kerst, open. De kruising aan de Beijerlandselaan, Putselaan en de 2e Rosestraat is nog ruim een jaar dicht.

Foto's: Bart Hoogveld