N211 Wippolderlaan afgesloten 5-8 juli

De provincie Zuid-Holland werkt van vrijdag 5 juli 22.00 uur tot maandag 8 juli 04.00 uur aan de N211 Wippolderlaan. Verkeer moet rekening houden met langere reistijden en omleidingen.

Om de N211 Wippolderlaan veilig te houden is het nodig om de weg tussen de Erasmusweg en de A4 in beide richtingen opnieuw te asfalteren. Dit werk combineert de provincie met het plaatsen van een duiker (een ondergrondse doorgang voor water) onder de Wateringveldseweg. Deze ondergrondse waterdoorgang is onderdeel van de reconstructie N211 Wippolderlaan.

Dit merk je van de werkzaamheden

- De N211 Wippolderlaan is in beide richtingen afgesloten van vrijdag 5 juli 22.00 uur tot maandag 8 juli 04.00 uur voor asfalteerwerkzaamheden.

- De Wateringveldseweg tussen de N211 Wippolderlaan en het BIZ bedrijventerrein Wateringen is in beide richtingen afgesloten van vrijdag 5 juli 10.00 tot uiterlijk maandag 8 juli 04.00 uur voor het plaatsen van de duiker.

Reisadvies

Plan je reis vooraf met een routeplanner of navigatieapp. Maak ook zoveel mogelijk gebruik van alternatieve vervoersmiddelen zoals de fiets. Het verkeer van en naar het bedrijventerrein rijdt vanaf vrijdag 10.00 uur via de Dorpskade (noordzijde). Buslijn 37 rijdt een aangepaste route. Bekijk de omleidingsroutes voor het weekend van 5-8 juli hier.

Waarom voert provincie Zuid-Holland deze werkzaamheden uit?

De N211 Wippolderlaan is een belangrijke verbindingsweg tussen Greenport West-Holland en Den Haag Zuidwest. De N211 wordt - tussen de A4 en de N222 - ingrijpend aangepast door deze te verbreden van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Zo kan het verkeer op de N211 en N222 beter doorrijden en verbetert de bereikbaarheid en de leefbaarheid in Westland en omgeving. Het project is naar verwachting medio 2027 klaar.

Door slijtage van de bovenste laag asfalt op een groot gedeelte van de N211 Wippolderlaan zijn er sinds dit voorjaar diverse noodreparaties uitgevoerd. Om gevaarlijke situaties en spoedreparaties te voorkomen herstellen we het asfalt tijdens dit weekend in beide richtingen. Zo zorgen we dat de weg veilig blijft tot de reconstructie klaar is.

Op de hoogte blijven?

Op www.n211wippolderlaan.nl vind je alle informatie over het project, de werkzaamheden en actueel nieuws. Hier kun je je ook aanmelden voor de nieuwsalerts en de BouwApp van aannemer Westlandse Entree. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen.