Werknemer op het treinstation

Medewerkers met het OV? Doe er je voordeel mee!

Het wordt steeds drukker op de wegen in Zuid-Holland. De files worden langer, de parkeerkosten worden steeds hoger en er worden steeds meer eisen gesteld op het gebied van duurzaamheid. Als werkgever sta je voor een grote uitdaging als het gaat om het reisgedrag van je medewerkers. Hoe ga je om met de ontwikkelingen op het gebied van milieu-impact en CO2-registratie? Welke opties geef je medewerkers om duurzamer te reizen naar kantoor? Binnen Zuid-Holland is er een ruim aanbod aan OV en dat heeft voor jou als werkgever veel voordelen. Hoe kan je medewerkers enthousiasmeren om het OV te gebruiken? We helpen je op weg!

Openbaar vervoer in Zuid-Holland

In Zuid-Holland zijn er verschillende mogelijkheden als het om openbaar vervoer gaat. Dit maakt het voor werkgevers kansrijk om reizen met het OV aan te bieden. Denk hierbij aan reizen met de trein, de bus, tram, metro maar bijvoorbeeld ook deelvervoer. Veel locaties, zeker in stedelijke gebieden, zijn goed bereikbaar met de trein en daarna een bus, tram of metro. In sommige gevallen is het kantoor iets verder van een station. In dat geval kan een medewerker vaak gebruikmaken van deelvervoer. Een voorbeeld hiervan is een fiets of een scooter om van de OV-halte naar de werkplek te reizen. Maar een wandeling is natuurlijk ook nog een optie.

Waarom OV-gebruik stimuleren als werkgever?

Positief effect op je bedrijfsimago

Als werkgever mag je OV-kosten van je medewerkers volledig vergoeden. Het is een flexibel en milieuvriendelijk alternatief voor de auto om naar het werk te komen. Reizen met het OV geeft je medewerkers een extra optie voor hun woon-werkreis. Dat heeft ook effect op de werktevredenheid. Het geeft je medewerkers namelijk keuzevrijheid in de manier van reizen. Daarnaast is het OV duurzamer en dat heeft ook een positieve invloed op het bedrijfsimago. Zo blijf je aantrekkelijk bij (potentiële) medewerkers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Hoe stimuleer je OV-gebruik bij medewerkers?

Wees als werkgever proactief in het stimuleren van OV-gebruik. Het aanbieden van het gebruik van openbaar vervoer om naar het werk te reizen, heeft namelijk veel voordelen. Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor jou als werkgever. Het zorgt voor minder kosten, minder CO2-uitstoot en het aantal files wordt verkleind. Zo werk je samen met je medewerkers aan een beter milieu en de bereikbaarheid in de regio. Wil je meer weten of wil je gelijk aan de slag? Download de toolbox ‘Stimuleer OV-reizen bij jouw medewerkers’ of neem contact op met een van de mobiliteitsadviseurs voor gratis advies op maat.