A16 richting Dordrecht dicht in Koningsdagweekend

De A16 richting Dordrecht is afgesloten van vrijdagavond 26 april 22.00 uur tot maandagochtend 29 april 05.00 uur. De weg is dicht tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam Kralingen. In tegengestelde richting blijft de A16 open voor verkeer. Let op: het zal extra druk zijn vanwege het Koningsdagweekend maar ook omdat dan de snelweg A13 richting Rotterdam dicht is tussen Delft-zuid (afrit 10) en knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam). Plan uw route dus van tevoren en maak gebruik van alternatieven. Door de omleidingen moeten weggebruikers rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.

De afsluiting is noodzakelijk voor de realisatie van een tijdelijke wegverlegging in de A16 richting Dordrecht ter hoogte van het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam, net ten zuiden van het Terbregseplein.

Met ingang van maandagmorgen 29 april 05:00 uur is deze wegverlegging met vier rijstroken in de A16 opengesteld voor het verkeer. Daar geldt een maximumsnelheid van 70 km/u.