Nieuwe wetgeving voor bouwnijverheid voor 2024 biedt kansen

Goed nieuws! Er is veel te doen rondom de nieuwe richtlijnen en wetgeving binnen de bouwnijverheid voor 2024. Dit hoeft niet te leiden tot extra vertraging, kosten of weerstand. Integendeel. Vanuit Zuid Holland Bereikbaar zien wij juist kansen voor beleidsmakers die betrokken zijn bij mobiliteit rondom sloop-, bouw- en onderhoudsprojecten.

Met onze bouwlogistiek adviseurs ondersteunen wij gemeenten en overheid bij gedragsverandering rondom mobiliteit. Het verminderen en verduurzamen van vervoersactiviteiten staat centraal en wordt gefaseerd en kundig begeleid. Tijdens deze ondersteuning helpen wij organisaties zich te ontdoen van: aansprakelijkheden, hectiek, ontbrekende visie, extra kosten, onjuiste aannames.

Begeleiden proces door bouwlogistiek adviseurs

Binnen de bouw wordt gewerkt met verschillende fases: SO (schetsontwerp), VO (voorlopig ontwerp), TO (technisch ontwerp), DO (definitieve ontwerp), en UO (uitvoeringsontwerp). De bouwlogistiek adviseurs van Zuid Holland Bereikbaar zijn expert op het gebied van strategisch gebiedsmanagement. Dit geldt voor sloop, grondwerk, ruw- en af- bouw, herinrichting en onderhoud. Wij bieden een stappenplan vanaf ontwerp tot en met ingebruikname. Op basis van onze expertise durven wij aannamen te maken rond de bewegingenstromingen tijdens deze stappen. Deze benadering is uniek. Tevens wordt er een gestandaardiseerde aanpak aangeboden voor de lange termijn. De bouwlogistiek adviseurs begeleiden de ontwikkeling rond het dynamisch dashboard / control tower.

Het bouwlogistiek locatiebord

Vanuit de bouwlogistiek aanpak van Zuid Holland Bereikbaar is een community opgebouwd van 71 partners. Deze partners bestaan uit publieke en private organisaties. Gezamenlijk leveren de partners input (d.m.v. locaties), delen zij kennis, ervaring en ‘best practises’. De aangeleverde locaties worden vastgelegd in het bouwlogistiek locatiebord. Dit locatiebord geeft essentiële inzichten rondom de bouwlogistiek in Zuid Holland. Hiermee worden bewegingen binnen bouwnijverheid gereduceerd en verschoond. Het locatiebord geeft onder andere een overzicht van:

Partners kunnen zelf zowel publieke- als private organisatie toevoegen. Daarnaast kunnen ze zelf locaties toevoegen of (in overleg) verwijderen, zodat er voorkeursroutes ontstaan. Partners kunnen zelf zowel publieke- als private organisatie toevoegen. Door middel van dit overzicht wordt er in neutraal vraag- en aanbod voorzien. Dit creëert enerzijds een gratis overzicht van projecten in de specifieke omgeving. Anderzijds ontstaat er voldoende volume voor de aanbiedende partijen, die thema specifieke investeringen gemaakt hebben. Iedere partner wordt geregeld geüpdatet met nieuws, fysieke bijeenkomsten en persoonlijk contact.

Voorspellen en monitoren van vervoersbewegingen

Zuid Holland Bereikbaar heeft veel ervaring in het monitoren en voorspellen van vervoersbewegingen rond bouwopgaven. Dit resulteert in waardevolle en nuttige cijfers rondom materiaalvrachten. Maar dat niet alleen. Er wordt ook rekening gehouden met:

Bovenstaande onderdelen zijn te visualiseren in een 3D realtime dashboard. Dit wordt aangeleverd met een heldere verwachting in onderscheidende kleuren. Daarmee wordt geïllustreerd of er extra stagnatie wordt veroorzaakt of juist vermeden.

Gezamenlijk aan de slag

Alleen gezamenlijk, met een vertegenwoordiging door de gehele bouwketen, krijgen we de logistiek binnen de bouwnijverheid geoptimaliseerd. De opgaven voor bouwlogistiek zijn een maatschappelijk thema. Hier ligt een belangrijke rol voor zowel beleidsmaker als beleidsvolger. Zuid-Holland Bereikbaar fungeert graag als gespecialiseerde ketenregisseur. Zodat wij bijdragen aan ons doel: het wegennet in Zuid-Holland bereikbaar houden.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan vrijblijvend en kosteloos contact op met één van de bouwlogistiek adviseurs van Zuid-Holland Bereikbaar. Of schrijf je in voor onze nieuwe logistieke nieuwsbrief om op te hoogte te blijven van alle zaken rondom logistiek.

Inforgaphic: kansen voor bouwlogistiek