Stap 3: advies op maat

Heb je hulp nodig bij het in kaart brengen van de uitdagingen én kansen voor jouw bedrijf?

Krijg advies op maat

We begrijpen dat de uitdagingen in de logistieke sector te groot zijn om alleen op te lossen. Daarom staan onze logistiek adviseurs kosteloos voor je klaar om te helpen met op maat advies. Vind hier een logistiek adviseur in jouw sector.

Zoek een logistiek adviseur

Heb je een vraag over logistieke kostenbesparing of duurzaamheid? Dan helpen onze logistiek adviseurs je graag met kosteloos advies op maat. We kijken naar de kansen en mogelijkheden van jouw onderneming waarbij we rekening houden met de ambitie en de behoefte van jouw bedrijf. We stellen samen met jou een actieplan op hoe we die ambitie gaan bereiken, bijvoorbeeld over:

Onze logistieke aanpak

Wil je als logistiek bedrijf meer inzicht in jouw bedrijfsvoering om te ontdekken welke kansen er liggen als het gaat om bereikbaarheid en bedrijfsvoering? Wij kunnen je voorzien van advies en ondersteuning. Want vrijwel alle vormen van logistiek kunnen slimmer en schoner. Wij ondersteunen je onder andere met:

Aanpak stadslogistiek

Moeten jouw bestelbussen of vrachtwagens de zero-emissiezones in de stad in en uit rijden? Heb je vragen over logistieke subsidies? Onze logistiek adviseurs kunnen je kosteloos helpen bij de uitdagingen en mogelijkheden in de stadsdistributie. Ze kijken met jou mee naar schone en slimme logistieke oplossingen voor jouw bedrijf. Ze zijn bovendien goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van stadsdistributie en hebben expertise op het gebied van zero-emissiezones, schone voertuigen, beschikbare subsidies, CO2-uitstoot (en registratie), goederen hubs, duurzame bedrijfsvoering en andere efficiënte oplossingen, denk bijvoorbeeld aan het verhogen van de beladingsgraad, het bundelen van lading, het gebruikmaken van logistieke hubs/LOP, mogelijkheden voor overslag buiten de stad of aan de rand van de zero-emissiezone, inzet van kleinere voertuigen (LEVV's en vrachtfietsen) of gebruik maken van efficiëntere routes door afstemmen van levertijden en slim plannen.

Aanpak bouwlogistiek

We begrijpen dat bouwlogistiek eigen uitdagingen heeft. Daarom hebben wij logistiek adviseurs met een expertise in bouwlogistiek. In een aanpak met enkele praktische stappen ondersteunen zij jou om samen tot een gestructureerde en gecoördineerde aanpak te komen in jouw bouwlogistieke uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan het bundelen van vrachten, het inrichten van een (bouw)hub, verbinden met goede voorbeelden in de keten. Ook kun je ons benaderen voor het geven van trainingen of het uitvoeren van een scan voor inzicht in de mobiliteit van jouw bedrijf.

Aanpak containerlogistiek

Efficiënter in de keten werken? Dat kan ook in de containerlogistiek. Denk eens aan het kiezen van andere manieren van vervoer (wat wij noemen: Modal Shift), het benutten van andere venstertijden of slimmere samenwerking tussen keten partijen door het bundelen van belevering bijvoorbeeld. Wij ondersteunen jou graag met op maat advies, het delen van en verbinden aan best practices, samenwerking in de keten helpen opzetten, of gewoon eerst eens inzicht krijgen in jouw verplaatsingen en kansen voor jouw logistieke concept.

Neem contact op!

In welke sector van de logistiek je ook zit, wij denken graag met je mee. Neem contact op met een van onze logistiek adviseurs! We weten als geen ander dat de uitdagingen die de komende jaren voor ons liggen, op het gebied van het grote onderhoud aan de Zuid-Hollandse infrastructuur en de veranderende wet- en regelgeving, niet makkelijk alleen zijn op te lossen. Tegelijkertijd is afwachten en hopen dat het overwaait geen optie meer. Bereid jouw bedrijf dus voor op de toekomst. Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek aan.