Korting op deelvervoer. Vervanging viaduct A16/Hoofdweg

Het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam wordt vervangen en dat brengt hinder met zich mee. Door op een ander manier te reizen heb je minder last van files en vertragingen. Maak eens gebruik van deelvervoer, bijvoorbeeld in plaats van met de auto.

Hubs met deelvervoer

Er zijn in de wijken een heleboel hubs (verzamelplekken) waar het deelvervoer staat. Het gaat om fietsen, e-bikes, e-scooters en elektrische bakfietsen.

Hoe werkt het?
Voor het gebruik van het deelvervoer is een smartphone nodig. Hiermee reserveer je en betaal je het deelvervoer. Dat is het deelvervoer van Check, Donkey Republic, Felyx, BAQME en GO Sharing.

1. Pak je smartphone
2. Heb je al een account bij een aanbieder? Dan maak je daar gebruik van.
3. Ga naar de App Store of Google Play
4. Download de app van het deelvervoer dat je gaat gebruiken
5. Volg de verdere gebruiksaanwijzingen van de deelvervoeraanbieder.
6. Voor elke aanbieder heb je een aparte app nodig.
7. Gebruik je het deelvervoer voor de eerste keer, dan krijg je korting.

Hoe 'parkeer' je?
Elke hub heeft op straat een duidelijk vak met witte lijnen en er staat een blauw bord met informatie bij (foto). In de app heeft elke hub een ‘digitaal hek’. Let op: je moet het vervoer binnen het vak parkeren, anders gaat het niet op slot. Dan blijf je betalen.

Locaties met deelvervoer?

In de wijken komen verschillende hubs/verzamelpunten. Zie hieronder waar de hubs komen. Sommige zijn er nu al, anderen worden binnenkort aangelegd.