Afsluiting Spoortunnel (N14) richting Den Haag

Rijkswaterstaat vervangt tussen 10 en 23 maart de verlichting in de Spoortunnel, onderdeel van de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. In deze periode is de tunnelbuis richting Den Haag doordeweeks afgesloten, van zondag 21.00 uur tot zaterdag 06.00 uur. In de weekenden is de tunnel in beide richtingen open. Houd doordeweeks rekening met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Planning onderhoudswerkzaamheden

De werkzaamheden aan de noordelijke tunnelbuis van de Spoortunnel vinden plaats van zondag 10 maart 21.00 uur tot zaterdag 23 maart 06.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de N14 richting Den Haag doordeweeks afgesloten vanaf de kruising met de Monseigneur van Steelaan. In de weekenden zijn er geen werkzaamheden en is de tunnel in beide richtingen open.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden aan de Spoortunnel richting Den Haag wordt het verkeer als volgt omgeleid:

Vanuit het noorden:

· Verkeer op de A4 vanuit Amsterdam wordt omgeleid via de A44;

· Verkeer op de A4 vanuit Leidschendam wordt omgeleid via knooppunt Prins Clausplein en de A12.

Vanuit het oosten:

· Verkeer op de A13 vanuit Delft wordt omgeleid via afrit Rijswijk (7) en de Rotterdamsebaan;

· Verkeer op de A12 vanuit Utrecht wordt omgeleid via knooppunt Prins Clausplein en de A12;

· Verkeer vanuit Nootdorp/Leidscheveen-Ypenburg wordt omgeleid via de A12.

Vanuit het zuiden:

· Verkeer op de A4 vanuit Delft/in de richting van Scheveningen wordt omgeleid via de aansluiting de N211;

· Verkeer op de A4 vanuit Rijswijk wordt omgeleid via afrit Den Haag Centrum (9) en de Rotterdamsebaan.

Bij grote drukte verwijst Rijkswaterstaat via de informatiepanelen langs de weg naar alternatieve routes.

Binnen Leidschendam-Voorburg en Den Haag wordt het verkeer omgeleid via de Monseigneur van Steelaan, Hofzichtlaan en Bezuidenhoutseweg.

Nachtafsluitingen hele Sijtwendetunnel

Als de werkzaamheden in de Spoortunnel zijn afgerond, zijn er in de week erna werkzaamheden tijdens twee nachten: van maandag 25 op dinsdag 26 maart en van dinsdag 26 op woensdag 27 maart. De hele Sijtwendetunnel is dan in beide richtingen dicht van 21.00 tot 05.00 uur.

Advies aan weggebruiker

aan weggebruikers

· Plan je reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;

· Houd rekening met extra reistijd;

· Werk thuis als dat kan, of pas je reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden: reis buiten de spits, maak gebruik van het openbaar vervoer of de fiets of kies een andere route;

· Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg;

· Houd je navigatiesysteem (bijvoorbeeld Google Maps, TomTom of Waze) in de gaten voor actuele informatie over reistijd en omleidingen.

Onderhoudswerkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt van 4 februari tot en met 18 mei 2024 de verlichting in de Sijtwendetunnel (N14) in Leidschendam-Voorburg. De renovatie van de Sijtwendetunnel staat gepland voor 2030, maar in verband met de veiligheid en het voorkomen van onverwachte afsluitingen moet het gehele systeem van de verlichting nu al worden vervangen. Hiervoor wordt telkens één van de zes tunnelbuizen afgesloten, zodat we de hinder voor de weggebruiker beperken. De afsluiting van de Spoortunnel richting Den Haag is de derde van de zes. Kijk voor de planning van alle werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.

Meer informatie

Meer informatie Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Bereid je goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Lees hier meer over de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland.

Wilt je tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid je dan goed voor. Kijk op deze website voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.