Afsluitingen Sijtwendetunnel voorjaar 2024

Rijkswaterstaat gaat de verlichting in de Sijtwendetunnel vervangen. Dit om de tunnel veilig te houden. Het vervangen van de verlichting vindt plaats van 4 februari tot 26 mei. De werkzaamheden worden in fasen per rijrichting en per tunnel uitgevoerd. Er is dus steeds een ander deel van de tunnel gesloten. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd. De kruispunten tussen de tunnels blijven open voor verkeer. Werkzaamheden vinden doordeweeks plaats van zondagavond 21:00 uur tot zaterdagochtend 7.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn de tunnels overdag open

Planning en aanpak

De Sijtwendetunnel bestaat uit drie afzonderlijke tunnels; de Vliettunnel, Parktunnel en Spoortunnel. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd, waarbij steeds één van de drie tunnels in één rijrichting wordt afgesloten. De kruispunten tussen de tunnels blijven open.

Op zondag 4 februari 2024 starten wordt gestart met het vervangen van de verlichting. De verwachting is dat deze werkzaamheden per rijrichting zeven weken duren. De werkzaamheden vinden plaats van zondagavond 21.00 uur tot zaterdagochtend 6.00 uur. In overleg met belanghebbenden is besloten om doordeweeks te werken en de tunnel in het weekend open te houden in verband met de bereikbaarheid van Westfield Mall of the Netherlands.

Advies

Tijdens de werkzaamheden worden weggebruikers omgeleid, onder andere via de A44 en de A12. Dit betekent dat weggebruikers rekening moeten houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten. Rijkswaterstaat adviseert zoveel mogelijk thuis te werken, buiten de spits te reizen of te kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets.

Meer informatie

Meer informatie over de aankomende afsluitingen vind je in het nieuwsbericht van Rijkswaterstaat. Aanvullende informatie over de werkzaamheden, omleidingsroutes en de planning lees je op de projectpagina van Rijkswaterstaat.