'Delen maakt je wereld mooier': een nieuwe campagne

Op 29-11 startte de landelijke campagne ‘Delen maakt je wereld mooier’, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat de voordelen van autodelen onder de aandacht brengt. Wist je bijvoorbeeld dat je alleen betaald als je een deelauto daadwerkelijk gebruikt? En dat je per rit kiest welke deelauto je nodig hebt? Zo houd je jouw vervoer zo flexibel mogelijk. Bovendien maak je met een deelauto ook nog eens een duurzame keuze.

Waarom een campagne?

Veel mensen zijn nog niet bekend met het concept van autodelen. Volgens onderzoek van I&O staat 28% van de respondenten binnen nu en vijf jaar wel open voor het gebruik van een deelauto. Dat biedt kansen, want de bereibaarheid van Zuid-Holland staat meer en meer onder drukt. Deelauto's kunnen een deeloplossing hierbij zijn: hoe minder auto's op de weg, hoe beter bereikbaar!

Volgens het nieuwsbericht van het ministerie is het aantal deelauto’s in 2023 gestegen met 23% tot 7.920 deelauto's; daarvan is 48 procent elektrisch. Er zijn veel verschillende manieren om een auto te delen.

Meer info?

Benieuwd naar de verschillende vormen van deelauto's en of een deelauto iets voor jou is? Kijk dan op startmetdelen.nl.