Capelle krijgt intelligente verkeerslichten

De Hoofdweg in Capelle aan den IJssel krijgt vanaf 27 november intelligente verkeersregelinstallaties. Deze vervangen de huidige verkeerslichten. Een intelligent verkeerslicht zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer. Hiermee werkt de gemeente Capelle aan den IJssel aan de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad.

Dagelijks rijden zo'n 24.000 motorvoertuigen over de Hoofdweg. Het is daarmee een van de drukste verkeersaders van Capelle aan den IJssel. De verkeerslichten - die we met een duur woord verkeersregelinstallaties noemen - zijn aan vervanging toe.

Doorstroming, veiligheid en luchtkwaliteit

De gemeente vervangt op termijn alle 30 verkeerslichten in Capelle aan den IJssel door intelligente verkeersregelinstallaties. Een intelligent verkeerslicht zorgt voor meer doorstroming en betere bereikbaarheid in Capelle aan den IJssel.

Overzicht vervanging verkeerslichten

Vanaf 27 november vervangt de gmeeente de verkeerslichten op vijf kruispunten aan de Hoofdweg en één aan de Abram van Rijckevorselweg. Hoe lang duren deze werkzaamheden? En wat merk je hiervan als weggebruiker? Hierover vind je meer informatie op de website van gemeente Capelle aan den IJssel.