N3: nachtafsluitingen Papendrechtsebrug

Rijkswaterstaat voert vanaf woensdagavond 20 december 22.00 uur tot donderdagochtend 05.00 uur onderhouds- en inspectiewerkzaamheden uit aan de Merwedebrug bij Papendrecht, ook wel Papendrechtsebrug genoemd. De brug is hierdoor afgesloten voor alle verkeer in de richting van Dordrecht. In de nacht van 15 januari op 16 januari 2024 voeren we onderhoud uit in de richting van Papendrecht en is de brug van 22.00 uur tot 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer richting Papendrecht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Nachtafsluiting Papendrechtsebrug richting Dordrecht

Woensdag 20 december 22.00 tot donderdag 21 december 05.00 uur

Nachtafsluiting Papendrechtsebrug richting Papendrecht

Maandag 15 januari 2024 22.00 tot dinsdag 16 januari 2024 05.00 uur

Omleiding wegverkeer en openbaar vervoer

De omleiding voor het wegverkeer is langs en boven de weg aangegeven. Het auto- en vrachtverkeer en openbaar vervoer worden omgeleid via de snelwegen A16/A15 bij knooppunt Ridderkerk.

Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat al het verkeer tijdig van de weg is voordat de brug wordt afgesloten.

(Brom)fietsers en voetgangers

Tijdens de nachtafsluiting van 20 op 21 december is het fietspad gewoon open voor (brom)fietsers en voetgangers.

Tijdens de nachtafsluiting van 15 op 16 januari vinden er ook werkzaamheden plaats vanaf het fietspad om een onderdoorvaartsein te vervangen. Dan kunnen fietsers veilig de brug passeren onder leiding van verkeersregelaars. Dit zal wel beperkte hinder opleveren. 

Vaarwegverkeer
De brug wordt tijdens beide nachtafsluitingen niet bediend voor de hoge scheepvaart. Hiervoor wordt een bericht aan de scheepvaart uitgegeven.

Hulpdiensten over de Papendrechtse brug

Met de betrokken veiligheidsregio’s zijn afspraken gemaakt over het passeren van de brug zodat de hulpverlening op peil blijft.

Omleiding gevaarlijke stoffenvervoer
We leiden het vervoer van gevaarlijke stoffen om via de A15 Gorinchem. Ook dit wordt aangegeven op de omleidingsborden.

Advies aan weggebruikers

Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.

Houd rekening met extra reistijd. Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan.

Pas, indien mogelijk, uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de fiets, het openbaar vervoer of een andere route.

Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, inspecteren en testen we deze jaarlijks. Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voert Rijkswaterstaat jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).