Rijnmond Zorg Mobiliteit Challenge groot succes

De strijd is gestreden! Van 2 april en 9 juni 2024 namen zes zorginstellingen deel aan de “Rijnmond Zorg Mobiliteit Challenge”. De challenge, die deel uitmaakt Slim Reizen Challenge, is een competitie tussen werknemers en bezoekers van verschillende zorginstellingen in de regio.

Voor de Rijnmond Zorg Mobiliteit Challenge daagde Zuid-Holland Bereikbaar zorgmedewerkers en bezoekers uit om zo duurzaam en vitaal mogelijk naar de zorginstelling te reizen. Elke deelnemer die fietst, loopt of gebruik maakt van het OV naar de zorginstelling wordt beloond met punten. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor kortings- en tegoedbonnen of gedoneerd aan goede doelen. De zorginstellingen ontvingen tussentijds resultaten. Vorige week is de de uiteindelijke uitslag bekend gemaakt.

Prijzen

Dit leverde veel winnaars op: per zorginstelling zijn er 3 individuele prijzen uitgereikt, voor de meeste wandelingen, de meeste fietsritten en meeste OV ritten. De winnaars ontvingen een mooie beker voor hun prestatie. Voor de collectieve challenge zijn er 3 prijzen uitgereikt: meeste betrokkenheid, meeste punten totaal en meeste punten per gemiddelde deelnemer. De winnende zorginstellingen ontvangen een waardecheque ter waarde van 1000 euro!

Het Erasmus MC viel in de prijzen

De challenge in cijfers

In totaal hebben 6 zorginstellingen mee gedaan aan de challenge: Maasstad Ziekenhuis, Rijndam Revalidatie, Ikazia Ziekenhuis, IJsselland Ziekenhuis, Erasmus MC  en het Oogziekenhuis Rotterdam. Dit leverde in totaal meer dan actieve 1.750 deelnemers op. Gezamenlijk zijn er 202 duizend activiteiten geregistreerd, wat resulteerde in 676.000 actieve kilometers. Zo’n 90% van de deelnemers gaf aan een “actief” vervoersmiddel te gebruiken, zoals een e-bike of fiets. De belangrijkste reden voor deelname was de bijdrage aan gezondheid. Ruim een derde van de deelnemers geeft aan door de challenge nog actiever te zijn gaan reizen.

Slim Reizen Challenge

De Slim Reizen Challenge is een actie die speciaal is opgezet voor reizigers in regio Zuid-Holland. Deelnemers aan de challenge maken gebruik van de beloningsapp Dumoco+. Door gebruik te maken van de app verdienen deelnemers punten door flexibeler, duurzamer, actiever te reizen, of in sommige gevallen thuis te werken.