Spijkenisserbrug 4 weken dicht voor asfaltwerkzaamheden; april en mei 2024

Rijkwaterstaat voert in april en mei 2024 asfaltwerkzaamheden uit aan de Spijkenisserbrug (N492) tussen Hoogvliet en Spijkenisse. De werkzaamheden staan gepland van vrijdag 12 april tot maandag 13 mei 2024. De brug is de gehele periode dicht voor wegverkeer. Het fiets- en voetpad blijft gewoon open. Houd in deze periode rekening met grote verkeershinder.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat probeert de hinder voor het wegverkeer zoveel mogelijk te beperken. Zo wordt 24 uur per dag doorgewerkt en vallen de werkzaamheden deels in de meivakantie, wanneer er minder verkeer over de brug rijdt. Ook gaat de Hartelbrug tijdens de werkzaamheden niet open voor scheepvaart, zodat de omleidingsroute altijd beschikbaar blijft.

Weggebruikers wordt geadviseerd om tijdens de afsluiting, waar mogelijk, buiten de spits te reizen, te kiezen voor het openbaar vervoer of de fiets óf vaker thuis te werken. Zuid-Holland Bereikbaar onderneemt i.s.m. Rijkswaterstaat maatregelen om deze (reis)alternatieven makkelijker en aantrekkelijker te maken voor reizigers. Binnenkort volgt meer informatie over deze maatregelen via de kanalen van Zuid-Holland Bereikbaar en Rijkswaterstaat.

Werkzaamheden Spijkenisserbrug

Door slijtage zitten er op beide hefdelen van de Spijkenisserbrug gaten in het asfalt. Op sommige plaatsen is het stalen rijdek zichtbaar geworden en is de weg minder stroef. Daarom vernieuwt Rijkswaterstaat het asfalt. Zo kan het verkeer veilig over de brug blijven rijden.

Tegelijk met de asfaltwerkzaamheden repareert Rijkswaterstaat een aantal scheurtjes in het stalen rijdek. En Rijkswaterstaat renoveert de voegovergangen, zodat de brug in de zomer beter bestand is tegen hitte.

Meer informatie

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van Rijkswaterstaat voor meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingsroutes.