Start laatste fase werkzaamheden WarmtelinQ in Rijswijk

Van zondag 28 april tot en met zondag 16 juni start de laatste fase van de werkzaamheden rond de Prinses Beatrixlaan. In verband hiermee wordt het wegverkeer omgeleid. In deze periode van acht weken worden ook herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Omwonenden zijn hierover per brief geïnformeerd.

Nederland wil in 2050 klimaatneutraal zijn. WarmtelinQ draagt hier aan bij door een warmtetransportleiding aan te leggen van Vlaardingen naar Den Haag en Leiden.

In Rijswijk wordt deze onder de Prinses Beatrixlaan doorgelegd. Met de warmte die WarmtelinQ transporteert kunnen 120.000 woningen en bedrijven in Zuid-Holland duurzaam worden verwarmd.

Omleiding verkeer richting Den Haag

De oorspronkelijke rijbaan van de Prinses Beatrixlaan richting Den Haag wordt tussen de Generaal Spoorlaan en de Guntersteinweg afgesloten van zondag 28 april tot en met zondag 16 juni a.s. Verkeer wordt omgeleid via de Schaapweg en de Burgemeester Elsenlaan. Houd rekening met extra drukte: vermijd – waar mogelijk – de spits en volg de omleidingsroutes of maak gebruik van openbaar vervoer of fiets.

Werkzaamheden Prinses Beatrixlaan richting Den Haag

Het laatste deel van de warmtetransportleiding wordt door aannemer A. Hak ter hoogte van kinderdagverblijf Eigenwijs onder de Prinses Beatrixlaan doorgelegd. Dit gebeurt door middel van een ‘open sleuf’ waar de leiding in komt te liggen. Om een veilige en stabiele sleuf te maken wordt er een damwand geplaatst. Is de leiding gelegd, dan wordt deze weer verwijderd en het asfalt hersteld

Herstelwerkzaamheden Prinses Beatrixlaan richting Delft

Een groot deel van de warmtetransportleiding ligt inmiddels al onder de rijbaan van de Prinses Beatrixlaan richting Delft. Aannemer A. Hak werkt er hard aan om deze rijbaan weer terug te brengen naar de oorspronkelijke staat. Deze herstelwerkzaamheden vinden plaats tussen de Generaal Spoorlaan en de Guntersteinweg.

Verwachting: Prinses Beatrixlaan volledig vrijgegeven vanaf 17 juni

De verwachting is dat na deze aanleg- en herstelwerkzaamheden de Prinses Beatrixlaan vanaf donderdag 20 juni a.s. weer volledig vrijgegeven kan worden voor doorgaand verkeer in alle richtingen.

Alle verkeersmaatregelen op een rijtje

Er zijn verschillende maatregelen van kracht tussen 28 april en 16 juni:

· Verkeer richting Delft volgt de gebruikelijke route over de Prinses Beatrixlaan;

· Verkeer richting Den Haag volgt de omleidingsroute via de Schaapweg of Burgemeester Elsenlaan. Omrijden via de Wippolderlaan of Rotterdamsebaan is ook mogelijk;

· De Kleurenbuurt (Boshoek, Bogaardhoek en Middenhoek) is bereikbaar via de Steenvoordelaan;

· De Mare is bereikbaar via de Schaapweg en de Van Vredenburchweg;

· Fietsers kunnen grotendeels langs het werkterrein fietsen. Er zijn enkele korte omleidingen;

· Kinderdagverblijf Eigenwijs en biljartvereniging BCCD blijven bereikbaar.

Meer informatie op website WarmtelinQ en in de Omgevingsapp

Meer informatie over WarmtelinQ en de werkzaamheden in Rijswijk vindt u op www.warmtelinq.nl/rijswijk. U kunt ook de gratis Omgevingsapp van aannemer A. Hak volgen. Download hiervoor de A. Hak Omgevingsapp in de Appstore/Playstore en kies na installatie voor ‘WarmtelinQ Rijswijk-Den Haag'.