Woensdag is fietsmaatjesdag

Elke woensdag gaan Tineke en Esther op hun vrije dag een flink stuk fietsen. Zij zijn echte fietsmaatjes. Niet altijd geweest trouwens, want eerst waren ze zwemmaatjes. Tijdens Covid gingen de zwembaden dicht. Tineke: “Je mocht niet zoveel in die tijd. Maar ik vond het belangrijk om te blijven bewegen. En in de buitenlucht op anderhalve meter afstand mocht je wel met elkaar op stap. Na een oproep in de zwemgroep-app reageerde Esther. Die wilde ook wel blijven bewegen.” Esther:” We fietsen op woensdag naar elkaar toe en dan zien dan wel waar we naar toe gaan. Meestal maken we een rondje in de Hoeksche Waard waar we wonen. Als het enigszins kan rijden we dan langs een mooi veld met zonnebloemen. We fietsen ook wel eens een rondje Dordrecht of we gaan naar Willemstad. We zijn altijd wel zo’n 3 uur onderweg.”

Lekker in beweging

Tineke en Esther maken alletwee gebruik van de Dumoco+-app: een Slim Reizen Challenge waarmee je punten spaart als je fietst. Esther werkt in Den Haag, dat is te ver weg om te fietsen, maar Tineke fietst de rest van de week ook naar haar werk. Dat is 28 kilometer enkele reis. Die punten en beloningen die zij spaart zijn dik verdiend! Tineke: “Het klinkt misschien ver, 28 kilometer, maar ik leg die afstand af met mijn e-bike en dan valt het reuze mee. Daarbij ben ik nu net zo lang onderweg als anders met de auto of het openbaar vervoer. Dan kies ik liever om zelf in beweging te zijn.”

Leen een fiets en probeer het uit

In het voorjaar deden Tineke en Esther mee aan de oproep van Zuid-Holland Bereikbaar waarin fietsmaatjes werden gezocht. Tineke meldde zich direct met Esther aan en zij werden uitgekozen. En waardebon om met zijn tweeën onderweg lekker te gaan lunchen is hun beloning! En dat wordt met een grote glimlach ontvangen.

Tot slot vroegen we aan deze twee ‘diehard’ fietsers: welke oproep zouden jullie willen meegeven aan mensen die aarzelen om te gaan fietsen? “Probeer het gewoon eens uit, “zeggen de dames in koor. “Heb je zelf geen lekkere fiets ? Leen er dan een om te ervaren wat fietsen met je doet!”

Doe ook mee

Wil je ook meedoen met de Dumoco+ app en sparen voor beloningen?

1. Pak je smartphone.     
2. Ga naar de App Store of Google Play
3. Download gratis de Dumoco+ app
4. Bekijk of je in aanmerking komt voor een van de acties.
5. Volg de verdere gebruiksaanwijzingen van Dumoco
6. Reis met de fiets, de scooter of het ov. Ga wandelen en spaar beloningen bij elkaar!