Carlton Oasis: Duurzaam vervoer draagt bij aan gezondheid

Carlton Oasis heeft de intentieverklaring Duurzame Mobiliteit ondertekend. Daarmee zijn zij partner geworden binnen het grote Netwerk Duurzame Mobiliteit. Door de ondertekening geeft dit tophotel uit Spijkenisse aan dat zij niet alleen serieus werk maken van hospitality maar ook van het verduurzamen van de mobiliteit van hun medewerkers. Carlton Oasis is daarmee de eerste in de hotelbranche die deze vooruitstrevende stap zet.

Fotobijschrift: Cees Vingerling, Nathalie Rosbergen en Manon Koster, Ramon Put

Concreet gaat het om het verduurzamen van het woon-werkverkeer en het zakelijk verkeer van medewerkers. De ambitie is om de CO₂-uitstoot in 2030 met 55% terug te brengen ten opzichte van het niveau van 2016. Op dit moment is de helft van de CO₂-uitstoot van personenauto’s in Nederland werkgerelateerd. Door als werkgever proactief aan de slag te gaan met andere mobiliteitsconcepten voor werknemers kan het verschil gemaakt worden. Denk aan het gebruik van de fiets, het openbaar vervoer en elektrisch (deel)vervoer. Door een andere wijze van vervoer wordt tegelijk bijgedragen aan een blijvend bereikbare stad en regio.

Vitaliteit is belangrijk voor onze collega’s

Namens Carlton Oasis ondertekende General Manager Nathalie Rosbergen de intentieverklaring. “Wij zijn partner geworden omdat we de vitaliteit van onze medewerkers belangrijk vinden, we willen dat zij gezond zijn en blijven. Dat bereik je onder andere door goed voor je zelf te zorgen en voldoende beweging te nemen. Wandelen of fietsen naar het werk maakt daar onderdeel van uit en heeft bovendien als extra voordeel dat de CO₂-uitstoot fors wordt verminderd. Daarom stimuleren wij medewerkers om met de fiets naar het werk te gaan. Carlton Oasis is gevestigd in Spijkenisse in de prachtige natuurrijke omgeving van Voorne-Putten. We voelen ons mede verantwoordelijk om dat zo te houden.”