MOB Ouderenzorg: “Verduurzamen zorgroutes met Fietsplan”

De hulpverlening aan cliënten staat centraal. “Maar als organisatie willen ook bijdragen aan de verduurzaming. Dat doen we met onze locaties, met thuiswerken en met ons vervoer.” Ruud Verheul is facilitair manager. Hij is verantwoordelijk voor het vastgoed, de verzekeringen, het wagenpark en hij is betrokken bij de nieuwbouwprojecten. “Maar ik doe dat natuurlijk niet allemaal alleen,” zegt hij bescheiden.

Zorghuizen

Het MOB ouderenzorg is begin jaren 2000 opgericht met als doel om mensen met verschillende culturele achtergronden te ondersteunen bij het krijgen van toegang tot de traditionele gezondheidszorg. Al snel werden ook zorghuizen opgericht voor groepen mede-Rotterdammers. Verheul: “Denk bijvoorbeeld aan mensen afkomstig uit de Chinese cultuur. Soms wil je graag met iedereen integreren en soms vinden mensen het juist fijn om met anderen samen te zijn die hun eigen taal spreken en hun cultuur kennen. We hebben nu 4 zorghuizen en zullen groeien naar 10. Zo komen er ook zorghuizen bij voor de Islamitische doelgroep en voor mensen uit het Caribisch gebied en Kaapverdië. Daarnaast zijn er ook huizen met een gemêleerd gezelschap. De zorghuizen zijn kleinschalig van opzet en hebben tussen de 23 en 29 appartementen. Onze zorgorganisatie telt 15 zorgloketten, ruim 3.200 cliënten en bijna 800 medewerkers verdeeld over Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam-Amstelland en Drechtsteden. Naast het wonen gaat het ook om thuiszorg, verpleging, hulp bij persoonlijke verzorging, dagbesteding en om huishoudelijke en maatschappelijke hulpverlening.”

Thuiswerken en elkaar ontmoeten

Verheul: “Duurzaamheid is een hot item in de gehele maatschappij en ook wij als organisatie willen ons steentje bijdragen. Zo zorgen we ervoor dat onze nieuwe locaties energieneutraal worden gebouwd. Daar waar medewerkers kunnen thuiswerken, staan we dat toe. Dat betreft natuurlijk vooral het kantoor personeel. Dat scheelt weer brandstof en kilometers. Het betekent ook een andere visie op ons vastgoed. Hebben we al die ruimte nog wel nodig? Hoe kan het anders? Tegelijkertijd wil je het ook mogelijk maken dat collega’s elkaar nog wel blijven ontmoeten en niet van elkaar vervreemden.”

Verduurzamen zorgroutes

De medewerkers die clientcontacten hebben reizen vaak naar die cliënten toe. “Ook voor deze zorgroutes zijn we aan het onderzoeken waar het duurzamer kan. De inzet van elektrische auto’s leek een goed idee maar past niet onder alle omstandigheden. De auto’s zijn binnen onze organisatie namelijk niet gekoppeld aan een persoon, maar medewerkers delen de auto’s en nemen ze per dienst van elkaar over. Na het werk gaan de auto’s mee naar huis. We liepen er tegen aan dat de laadinfrastructuur niet in elke wijk hetzelfde is geregeld. De een kan wel in de wijk opladen de ander niet. Dat werkte in de praktijk niet handig.”

Fietsplan

“We zijn nu in samenwerking met de OR en de Cliëntenraad aan het onderzoeken of een Fietsplan uitkomst kan bieden. Wellicht kunnen we dan zo het aantal leaseauto’s verminderen. Medewerkers krijgen nu een vaste onkostenvergoeding per maand. Bij de introductie van een Fietsplan verandert dat. Er staan nu nog vragen open: gaan we de fietsen leasen? Past het concept binnen de WKR? De introductie van een Fietsplan zou een mooie eerste stap zijn om onze mobiliteit te vergroenen. Je moet ergens beginnen. Verduurzaming is een taak van ons allemaal. Het automatisch in de auto stappen is een gewoonte geworden die we best kunnen doorbreken,” zegt Verheul gemotiveerd.