Onderwijs: Rust in ov verhoogt comfort

Vanzelfsprekend is de aandacht van de HTM nu eerst gericht op het weer terug krijgen van grote aantallen reizigers in de tram en bus. Op het spreiden van de reizigers en studenten over verschillende tijdstippen en dagen van de week ligt nu minder de focus. Zodra het weer veel drukker wordt zal de wens van het beter benutten van de capaciteit ook weer terugkeren.

Capaciteit OV op orde

“We proberen zoveel mogelijk reizigers terug te krijgen het openbaar vervoer,” zegt Erik Beenen, manager Reizigers, Innovatie, Strategie en Contractmanagement bij HTM Personenvervoer. De persconferentie van begin november helpt daar natuurlijk niet bij. Onze eerste prioriteit is om de capaciteit in het OV weer op orde te krijgen, het spreiden van reizigers over de tijdstippen van de dag en over de week komt pas daarna.” De HTM heeft bussen en trams rijden in de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Westland en Zoetermeer. En daarnaast is er tussen Den Haag en Zoetermeer een lightrailverbinding: de Randstadrail.

Groot resultaat bij half uurtje flexibiliteit

Beenen vervolgt: “Het spreiden van de reizigers over de dag en de week zien wij als een maatschappelijk probleem. Of je nu student of medewerker bent, iedereen wil comfortabel vervoerd worden, zowel in het openbaar vervoer als op de weg. Ook met de auto wil je niet een uur vaststaan op de Javastraat. Onze wens is het beter benutten van de beschikbare capaciteit. Het is dan ook niet zo dat reizigers het ov moeten mijden, wel dat ze op drukke tijdstippen iets later of iets eerder zouden kunnen vertrekken. Een half uurtje flexibiliteit maakt een enorm verschil. Dat levert voor iedereen voordeel op. Wat de onderwijsinstellingen in Nijmegen voor elkaar hebben gekregen is een mooi voorbeeld van hoe het ook kan. Het zou heel fijn zijn als we dat in Den Haag voor elkaar konden krijgen. Die gesprekken met onderwijsinstellingen voeren we samen met de MRDH, De Verkeersonderneming en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland. Kernvragen luiden: Wat zijn de handige tijden om te reizen? Waar valt iets te schuiven?”

Voorspellen van drukte

“Naar alle reizigers proberen we duidelijk te communiceren over de drukte in ons vervoer zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Zo kent onze HTM-app een drukte-indicator. Ook vóór het coronatijdperk bleek al uit meerdere onderzoeken dat mensen geïnteresseerd zijn om te weten wat de rustige momenten zijn om te reizen met het openbaar vervoer. Dit verhoogt voor hen het comfort van de reis. Met de drukte-indicator is dit mogelijk. Op basis van reizigersaantallen van eerdere weken wordt een voorspelling gemaakt van de drukte in bus en tram. Hiermee kunnen reizigers zien welke drukte wij verwachten op een bepaald moment. Om de druktemeter met een knipoog onder de aandacht te brengen hangen overal poster met de Haagse uitdrukking Rustaagh!

Daarnaast hebben we deelvervoer zoals de HTM deelfiets. Die helpt niet direct om de drukte in het vervoer te verminderen maar is wel een service aan het publiek als ze een klein stukje moeten overbruggen of om op plekken te komen waar minder OV is.”