ProMedia Groep: Duurzame mobiliteit en werven personeel gaan goed samen

“Juist omdat we er elke dag over schrijven zit verduurzaming en groen denken bij ons ingebakken in het DNA. En als je erover schrijft is het normaal dat je ook je eigen bedrijfsvoering verduurzaamt. Dat doen we in het klein. Zo drinken we al een paar jaar koffie uit bekers in plaats van disposables en we doen het ook in het groot. We zijn gevestigd in het gebouw Delftse Poort aan het Weena in hartje Rotterdam. Een duurzaam gebouw met een ideale ligging naast het Centraal Station. Daarom is het ook logisch dat we partner Duurzame Mobiliteit zijn. Bij zo’n bedrijvennetwerk willen we graag horen.” Kitty Erina is HR Director bij de ProMedia Group.

Natuurlijk pak ik de trein

"Van oorsprong zijn we een uitgeverij van vakbladen maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een multimedia bedrijf van business-to-business vakbladen in de sectoren mobiliteit, verkeer en transport. Enkele titels zijn: Nieuwsblad Transport, Schuttevaer, Verkeersnet en RailFreight. Ter ondersteuning van de vaktitels organiseren we ook (inter)nationale congressen, seminars en vakbeurzen. Altijd met als doel het informeren en inspireren van onze klanten.”
ProMedia is groot geworden door acquisitie. “Elke keer als er een bedrijf bijkomt heb je ook een bedrijfspand. Dat resulteerde in panden in onder andere Deventer, Rotterdam-Zuid en in Breda. In 2020 is er bewust gekozen om te verhuizen naar één locatie en dat is Rotterdam. Het gevolg is dat veel van onze 120 medewerkers uit het gehele land komen. Met de trein is dat goed te doen. Zelf kom ik uit Dordrecht,” zegt Kitty. “In het woon-werkverkeer betekent dat een treinreis van 17 minuten. Superkort. Ik zou echt gek zijn als ik de auto zou nemen naar mijn werk. Dan doe ik er veel langer over.”

Geen rijbewijs is trend bij jongeren

Hoe werf je personeel als je als HR niet direct leaseauto’s en parkeerplaatsen hebt klaarstaan bij binnenkomst? Kitty reageert lachend: “Dat is zelden een onderwerp van gesprek. Met name jongere medewerkers hebben vaak niet eens een rijbewijs. Dat is de trend. En dat begrijp ik wel. Als je in de stad woont heb je problemen om aan een parkeervergunning te komen en er is zoveel OV voorhanden en deelmobiliteit dat een auto onnodig is. Dus duurzame mobiliteit en het werven van personeel gaat goed samen.”

We zijn pro duurzaam rijden

“Een deel van onze journalisten is elke dag op pad om nieuws te vergaren. Soms is dat midden in de stad maar vaak ook op locaties waar je met het OV of met de fiets niet kan komen, denk aan de tankstations langs de snelweg. Daarom zijn er 16 leaseauto’s en die zijn allemaal elektrisch. Ons motto is: we zijn niet anti autorijden, we zijn pro duurzaam rijden. En dat kan ook met een elektrische auto. Voorop staat dat je met je vervoer altijd een slimme keuze moet maken. Daarom hebben alle medewerkers een NS-businesscard. Die is voor zowel het woon-werkverkeer als het zakelijke verkeer. Want heel vaak kan je natuurlijk wel met het OV. Je kunt er meer mee doen dan alleen met de trein reizen. Het is ook voor het huren van een fiets in het natransport. In de praktijk ondervinden we toch wel wat beperkingen met deze kaart. Als we een auto huren, heeft een elektrische een sterke voorkeur. Maar Green Wheels die aan de kaart verbonden is, heeft maar een beperkt aantal in de verhuur. Daarom overwegen we over te stappen op een andere kaart met een breder en duurzamer aanbod. Daarbij kijken we dan ook gelijk naar de ondersteuning van de kaarthouder bij het inzichtelijk maken van alle vervoerbewegingen van medewerkers. Dat is wel zo handig.”

Verbinding en betrokkenheid zijn belangrijk

Kitty: “Thuiswerken is toegestaan: bij een fulltime baan is dat 2 dagen per week. We willen niet toe naar volledig thuiswerken omdat we ook veel waarde hechten aan verbinding en betrokkenheid. Zo komen de journalisten allemaal op vrijdag bij elkaar op kantoor. We maken elke maand een ProMedia webinar met inhoudelijke onderwerpen. Daar wordt door de medewerkers goed naar gekeken, er wordt dan druk gechat en is er veel interactie. Ook organiseren we regelmatig borrels waar we informeel bij elkaar komen en van gedachten wisselen." 
“In 2010 was de start van ons bedrijf op een zolderkamer in Breda met een kleine, platte organisatie waarbij medewerkers elkaar goed kenden. Hoewel we nu een redelijk groot bedrijf zijn met 120 medewerkers is die cultuur er nog steeds. Een aantal medewerkers van het eerste uur werkt ook nog voor de organisatie. Die betrokkenheid en saamhorigheid houden we vast. Het is fijn dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor de ander, het bedrijf en het bedrijfsresultaat.”