Ramon Put

Column: Een nieuwe bladzijde

Met het nieuwe jaar voor de deur staan we op een kruispunt, klaar om 2024 vol goede voornemens in te luiden. Een moment om even op adem te komen en op te laden. Die volle batterij zul je nodig hebben, want er wachten ons grote uitdagingen in dit gebied. Zoals een langdurige afsluiting van de Spijkenisserbrug, om maar een voorbeeld te noemen.

Bij Zuid-Holland Bereikbaar zijn we de afgelopen tijd volop bezig geweest met voorbereidingen voor het komende jaar. Samen met infrabeheerders als Rijkswaterstaat en met het bedrijfsleven, werken we aan oplossingen om hinder te minimaliseren. We bieden handvatten voor reizigers en ondernemers om deze periodes met grote werkzaamheden zo soepel mogelijk te doorstaan.

Als mobiliteitsadviseur creëer ik samen met ondernemers een handelingsperspectief. Kosteloos! Laten we daarbij vooral verder kijken dan de tijdelijke ongemakken. Als we focussen op de lange termijn, kunnen we meer bieden dan alleen een pleister op de wond. Hoe kunnen we mobiliteitsbeleid duurzamer maken, de vitaliteit en tevredenheid van medewerkers verhogen en efficiënter werken? Dat zijn de grote vragen, en samen vinden we antwoorden.

Er zijn voldoende thema’s waarover ik graag kennis met je uitwissel. Van kansen voor zakelijke mobiliteit tot nieuwe wetgeving op het gebied van duurzaamheid. Aan gespreksstof geen gebrek. Benieuwd naar wat we in onze gereedschapskist hebben? Neem een kijkje op zuidhollandbereikbaar.nl voor inspirerende voorbeelden en slimme reisalternatieven.

Ons goede voornemen voor 2024? Samen — als overheid én bedrijfsleven — stappen zetten om onze regio bedrijvig, leefbaar en bereikbaar te houden. Daarin hebben we genoeg te doen vanaf januari.

Maar eerst maar eens 2023 op een mooie manier afsluiten. In dat kader: een hele fijne jaarwisseling toegewenst!

Ramon Put
Mobiliteitsadviseur Zuid-Holland Bereikbaar

Meer weten over wat de mobiliteitsadviseurs voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Neem contact op!

Lees alle columns van Ramon terug: