Ramon Put

Column: Goed voorbereid is het halve werk

Oorspronkelijk gepubliceerd op 17 mei 2023

Als mobiliteitsadviseur voor Voorne-Putten krijg ik een flinke dosis energie van het geweldige samenspel voor slimme en schone mobiliteit tussen overheden en bedrijfsleven in onze regio. En man, hebben we dat nodig! De regio staat voor grote uitdagingen, zoals de groeiende druk op de wegen en de geplande werkzaamheden aan bruggen en tunnels.

Je kon er (letterlijk én figuurlijk) bijna niet omheen: de afsluiting van de Heinenoordtunnel tijdens de meivakantie. De drukte op de omleidingsroutes was niet te missen. Alsof dat niet genoeg was, gooiden een paar ongevallen extra olie op het vuur. Gelukkig konden fietsers ongehinderd doortrappen en werden de pendelbussen enthousiast gebruikt. Maar we zijn er nog niet. Begin juni staat de afsluiting van de Haringvlietbrug op de planning en de Heinenoordtunnel gaat in augustus opnieuw dicht. In 2024 staan ook de Hartelbrug en Spijkenisserbrug op het programma voor groot onderhoud. Dat wordt nog wat, beste mensen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De situatie in de meivakantie onderstreept het belang van slimme mobiliteitskeuzes en het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen. Laten we vaker de fiets pakken, zelfs als er geen werkzaamheden zijn. Het is gezond, duurzaam én zorgt voor een soepele doorstroming. Daarnaast moeten we blijven kijken naar innovatieve oplossingen, zoals carpoolen, thuiswerken en flexibele werktijden. Werkgevers, jullie spelen hier een cruciale rol!

Ik help bedrijven hier graag bij. Samen met mijn collega’s lever ik op maat gemaakt advies. Helemaal gratis! Dus kom maar op met die vragen en mobiliteitsuitdagingen. En laten we het platform van Zuid-Holland Bereikbaar niet vergeten. Hier blijf je op de hoogte van wegwerkzaamheden, evenementen en handige reisalternatieven.

Wees voorbereid, laat je niet (weer) verrassen door hinder en aarzel niet om contact met me op te nemen als je meer wilt weten over mobiliteitsoplossingen voor jouw organisatie. We staan voor je klaar!

Ramon Put
Mobiliteitsadviseur Zuid-Holland Bereikbaar

Meer weten over wat de mobiliteitsadviseurs voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Neem contact op!