Auto's in file

Column: Van opstopping naar overzicht

Oorspronkelijk gepubliceerd op 6september 2023

Vorige week knalden de champagnekurken bij de Heinenoordtunnel. Die is, na bijna een maand, weer open voor verkeer. Maar voordat je denkt: “Eindelijk rust op de weg!” heb ik zowel goed als slecht nieuws voor je.

Laten we beginnen met het zure, dan eindigen we tenminste zoet. Ja, de Heinenoordtunnel is weer open, maar de werkzaamheden en afsluitingen gaan door tot eind 2024. En dan hebben we het alleen over die ene tunnel. De Hartelbrug en Spijkenisserbrug worden óók nog onder handen genomen. Dacht je afgelopen zomer dat je de file-dans was ontsprongen? De muziek gaat gewoon door en de dansvloer wordt alsmaar drukker.

Heb je als ondernemer kopzorgen over al deze verkeersperikelen? Je staat er niet alleen voor. Zuid-Holland Bereikbaar organiseert binnenkort een bedrijvenbijeenkomst op Voorne-Putten. We praten je bij over de projecten in de regio en hoe je ervoor zorgt dat je medewerkers zich zo slim en snel mogelijk verplaatsen. Van filerijden wordt niemand productiever!

Reizigers kunnen ook een helpende hand verwachten. Zuid-Holland Bereikbaar lanceert een gloednieuwe website samen met verschillende wegbeheerders. Hier zetten we de grote wegwerkzaamheden in Zuid-Holland op een rijtje. Weg met versnipperde informatie, hier komt alles op één plek. Tips, trucs, reisroutes – alles wat je nodig hebt om vlotjes te blijven reizen, ook bij werk aan de weg. Klinkt zo’n platform bekend in de oren? ‘Reizen naar je werk’, jouw trouwe gids in het Rotterdamse havengebied, fuseert binnenkort met deze nieuwe site.

Dikke kans dat je de komende jaren niet alleen last krijgt van werkzaamheden hier, maar ook in andere delen van de provincie. Zet zuidhollandbereikbaar.nl daarom bij je bladwijzers. Je vindt er binnenkort meer over de bijeenkomst voor werkgevers – of stuur mij een berichtje. Samen zorgen we ervoor dat ook jouw bedrijf in beweging blijft! 

Ramon Put
Mobiliteitsadviseur Zuid-Holland Bereikbaar

Meer weten over wat de mobiliteitsadviseurs voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Neem contact op!