Ramon Put

Column: Vol verwachting klopt ons hart

Oorspronkelijk gepubliceerd op 29 november 2023

Heeft iedereen genoten van de festiviteiten rondom de intocht van Sinterklaas? Ook bij mij kriebelt de nostalgie in deze tijd van het jaar. Kinderen maken lijstjes en dromen over wat ze in hun schoentje zullen aantreffen. Noem me sentimenteel, maar die verwachting en hoop werkt aanstekelijk. Tegelijkertijd signaleert de intocht ook dat het einde van het jaar nu écht dichtbij komt en dat het tijd is om vooruit te kijken.

De recente verkiezingen geven stof tot nadenken. Maar hoewel het politieke landschap verandert, voorlopig blijven de bouw- en onderhoudsopgaven in Zuid-Holland ongewijzigd. Zoals Sinterklaas zijn route zorgvuldig plant, moeten we anticiperen op grote wegwerkzaamheden die onvermijdelijk invloed zullen hebben op onze dagelijkse bedrijfsvoering en mobiliteit. 

Begin 2024 organiseert Zuid-Holland Bereikbaar een speciale lunchbijeenkomst voor ondernemers. Samen maken we een ‘wensenlijst’ voor een duurzaam bereikbare regio. We praten je bij over aankomende projecten, delen zorgen en ervaringen, en verkennen hoe we slim om kunnen gaan met de ontwikkelingen in ons gebied. In de tussentijd kun je altijd bij mij terecht met zorgen of vragen over het thema bereikbaarheid.

Daarnaast zijn er inmiddels tal van toolboxen beschikbaar voor werkgevers en logistieke bedrijven op zuidhollandbereikbaar.nl. Lees je op je gemak in over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn, zoals de CO2-registratieplicht voor grote werkgevers of fiscale aandachtspunten rondom mobiliteit. 

Bij Zuid-Holland Bereikbaar strooien we niet met pepernoten, maar met hulpmiddelen om je voor te bereiden op hinder. Daar hoef je geen schoen voor te zetten of liedje voor te zingen. Een e-mail of telefoontje is voldoende (al is een rijmpje in de inbox altijd leuk). Je houdt er geen chocoladeletter of marsepein aan over, maar wel iets minstens zo zoet: advies op maat voor jouw bedrijf.

Ramon Put
Mobiliteitsadviseur Zuid-Holland Bereikbaar

Meer weten over wat de mobiliteitsadviseurs voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Neem contact op!