Ramon Put

Column: Waar een wil is, is een weg

Oorspronkelijk gepubliceerd op 4 oktober 2023

Ondernemen in Zuid-Holland is jongleren met meer ballen dan je dacht te hebben. Veranderende regelgeving, duurzaamheidseisen (zei iemand CO2-registratieplicht?) én uitdagingen door groot onderhoud aan bruggen, tunnels en (spoor)wegen? Dat vereist wendbaarheid in je bedrijfsvoering. Overrompeld? Begrijpelijk. 

Wegwerkzaamheden zorgen voor een kink in de kabel, maar bedenk dat er achter de schermen keihard wordt gewerkt aan alternatieven en oplossingen. Zoals in Nissewaard. Met de renovaties van de Spijkenisserbrug en de Hartelbrug in het vizier, is er geïnvesteerd in het OV. In aanvulling op de handige Spijkhopper rukken er straks nieuwe buslijnen uit in de spits. Zo reis je, zelfs tijdens afsluitingen, soepel door Spijkenisse en stap je gemakkelijk over op de metro en andere buslijnen zoals de Maasvlaktehopper.

Vergeet niet, als ondernemer kun je aardig wat gewicht in de schaal leggen. Écht het verschil maken? Dat is een teamsport. Ik nodig je daarom van harte uit voor een bedrijvenbijeenkomst op Voorne-Putten. Samen met partners in het gebied brengen we in kaart wat er op je afkomt. Ik ga graag het gesprek met je aan over welke tools en strategieën je kunt inzetten om jouw bedrijf zo bereikbaar en veerkrachtig mogelijk te houden. Laten we ook even bijpraten over de opvolger van ‘Reizen naar je werk’.

Ons gloednieuwe platform zuidhollandbereikbaar.nl, geboren uit een samenwerking van de grote infrabeheerders in Zuid-Holland, is jouw gereedschapskist om de hinder in Zuid-Holland te navigeren. Geplande werkzaamheden, kosteloos maatwerkadvies en handvatten voor duurzame mobiliteit? Zuidhollandbereikbaar.nl is je one-stop-shop om bereikbaar te blijven voor medewerkers, klanten en leveranciers.

Dus: voeg zuidhollandbereikbaar.nl toe je favorieten. Of stuur me gewoon eens een berichtje om te sparren over bereikbaar én bedrijvig blijven!

Ramon Put
Mobiliteitsadviseur Zuid-Holland Bereikbaar

Meer weten over wat de mobiliteitsadviseurs voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Neem contact op!