Dit zijn dé Fietswerkgevers van Zuid-Holland!

Better Places, de Koninklijke Notariele Bond en DSW Zorgverzekeraar zijn de beste fietswerkgevers van Zuid-Holland! Vanuit ZHB gingen we deze week langs en reikten we een taart en de award uit aan deze partijen. Deze winnaars dingen ook mee voor de landelijke awards die op 21 november worden uitgereikt.

Better Places is een reisbureau dat je in contact brengt met lokale reisgidsen. Ondanks dat ze de hele wereld over reizen stappen ze iedere dag op de fiets naar kantoor. Maar hoe doen ze dat toch? “We zijn op alle vlakken bezig met het verduurzamen van ons bedrijf en onze diensten. Daar mag het personeel natuurlijk niet achterblijven. Dus worden we gestimuleerd om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk of het station te reizen. Bovendien is dat ook nog eens veel gezonder! Sinds dit jaar krijgen werknemers die met de fiets komen een kilometervergoeding die hoger is dan de kilometervergoeding voor reizen met de auto. Dát zouden alle bedrijven moeten doen. Bij externe afspraken reizen we met de trein en verder op de OV-fiets. Dat krijgen we altijd vergoed.”

De Koninklijke Notariële Bond (KNB) in Den Haag won de prijs voor bedrijven met 50 tot 200 medewerkers. “De KNB stimuleert ons als medewerkers actief om gebruik te maken van de fietsregeling. We hebben zelfs kantoorfietsen die gebruikt kunnen worden om naar het OV of een afspraak te fietsen!” aldus ontvanger Willem Geselschap.

Een medewerker van DSW verzekeraar nomineerde de organisatie met de volgende motivatie: “Als je je als organisatie zo hard inzet voor een goede gezondheidszorg, wil je natuurlijk ook dat je eigen personeel zich prettig en fit voelt. Vanaf oktober 2023 voeren we dan ook een nieuw mobiliteitsbeleid in: fiets de wereld groen, fiets je fit en fiets je rijk! Oftewel: we willen dat nog meer DSW'ers hun stalen ros pakken. Hoe? Door een kilometervergoeding voor het vervoer per fiets te bieden en door de aanschaf van een (elektrische) fiets iedere vijf jaar tot 1000 euro te vergoeden. En dat is niet alles: we gaan binnenkort de service van een inhouse fietsenmaker aanbieden.” Zij hebben de prijs voor bedrijf met meer dan 200 medewerkers in de wacht gesleept.


Over Zo Werkt Het
Zo Werkt Het is een initiatief van twaalf regionale mobiliteitsnetwerken en is mogelijk gemaakt door rijk en regionale overheden. Ook Zuid-Holland Bereikbaar is aangesloten bij Zo Werkt Het. De regionale netwerken helpen werkgevers in hun regio al jaren om medewerkers flexibeler te laten werken en slimmer en duurzamer te laten reizen. Door samen te werken op landelijk niveau bereikt Zo Werkt Het nog meer werkgevers. Vanuit alle regio’s worden op 21 november de landelijke fietswerkgever award bekend gemaakt. Meer weten? Www. Zowerkthet.nl.

Foto's: René Zoetemelk