Haagse ondernemers bijeen over update werkzaamheden

Haagse ondernemers bijeen over update werkzaamheden

Op 8 februari vond de bijeenkomst over werkzaamheden in Den Haag voor ondernemers en werkgevers plaats. Gemeente Den Haag organiseerde de bijeenkomst in samenwerking met Zuid-Holland Bereikbaar, VNO-NCW regio Den Haag, MKB Den Haag, The Economic Board The Hague, en Stichting Bedrijventerreinen Haaglanden. Tijdens de bijeenkomst zijn diverse geplande werkzaamheden toegelicht, werd logistieke verduurzaam besproken en namen de aanwezigen deel aan workshops. 

Werkzaamheden in Den Haag 
De komende tijd staan er verschillende werkzaamheden op de planning in en rondom Den Haag. Het asfalt aan de Hofzichtlaan wordt vervangen. “Maar dat komt in 10 weken wel goed!” zegt Kees de Jong van gemeente Den Haag. Ook vertelt hij over de werkzaamheden aan de Mercuriusweg. Deze werkzaamheden leveren meer verwachtte hinder op en starten in oktober 2024. Er komt een afsluiting van 9 dagen in 2025 tijdens de voorjaarsvakantie of de meivakantie. “Wat wel een voordeel is, is dat de fietser ongehinderd kan doorrijden.” Bij de Mercuriusweg worden nieuwe damwanden geplaatst en nieuw asfalt gelegd.  
 
Daarnaast zijn de werkzaamheden aan de N14, Sijtwendetunnel begonnen. Hierover vertelt Roger Demkes van Rijkswaterstaat. “Van 4 februari tot en met 18 mei werkt Rijkswaterstaat aan de verlichting in de Vliettunnel, de Parktunnel en de Spoortunnel.” De Sijtwendetunnel zal in verschillende fases, per tunnelbuis worden afgesloten.  

Doe mee met de Europese Mobiliteitsweek! 
Op het gebied van werkgeverschap en mobiliteit deelde Rutger van Hoogstraten (Shell) inspirerend verhaal. Punten die aan de orde kwamen waren de inzet die Shell doet om Den Haag goed bereikbaar te houden, het verduurzamen van vervoer en de behoefte om in de Hofstad te blijven als organisatie. Van Hoogstraten ondertekende met 6 andere (grote) werkgevers “The Hague Connected” van The Economic Board. “Samen inspireren en samenwerken aan goede bereikbaarheid en het verduurzamen van het vervoer van onze medewerkers. “Daarom doen we ook mee met de Europese Mobiliteitsweek.” aldus van Hoogstraten. Dit jaar is de Europese Mobiliteitsweek van 16 tot en met 22 september. 
 
Workshops: Hoe bereid je jezelf en je bedrijf voor?  
Voor de ondernemers werden workshops aangeboden om zelf ook een steentje bij te dragen aan verduurzaming en te leren anticiperen op een veranderende omgeving. Wat moet ik allemaal weten over de zero e-missie zone die in gaat? Hoe verduurzaam ik mijn logistiek? Welke omleidingen kan ik gebruiken als er werkzaamheden zijn? En hoe breng je in kaart hoe je medewerkers reizen? Kortom, allerlei relevante onderwerpen die spelen voor werkgevers in en rondom Den Haag. Was je niet in de gelegenheid om deel te nemen aan de bijeenkomst? Of heb je behoefte aan een mobiliteitsscan voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Theo Noordman en bespreek welke opties er voor jouw bedrijf zijn.  

Fotograaf: Jurriaan Brobbel