Informatie en acties voor werkgevers rondom Vervanging viaduct A16

Het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam wordt vervangen en dat brengt hinder met zich mee. Daarom geeft Zuid-Holland Bereikbaar informatie en organiseert acties waardoor medewerkers en werkgevers anders kunnen reizen om zo de files te vermijden en/of te voorkomen. Natuurlijk is thuiswerken en buiten de spits reizen altijd een goed idee.

Hieronder staat informatie over de afsluitingen en staan de acties. Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer een of meerdere acties live staan? Mail ons dan en vermeld Acties A16

A16 richting Dordrecht dicht van 26-29 april 2024

De A16 richting Dordrecht is afgesloten van vrijdagavond 26 april 22.00 uur tot maandagochtend 29 april 05.00 uur. De weg is dicht tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam Kralingen. In tegengestelde richting blijft de A16 open voor verkeer. Let op: het zal extra druk zijn vanwege het Koningsdagweekend maar ook omdat dan de snelweg A13 richting Rotterdam dicht is tussen Delft-zuid (afrit 10) en knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam). Plan je route dus van tevoren en maak gebruik van alternatieven.
Door de omleidingen moeten weggebruikers rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.

Hieronder staan een aantal acties en oplossingen waarvan je als werkgever gebruik kan maken voor je mdewerkers.

Afsluiting oprit 27, Prins Alexander A16 vanaf 10 maart

Ronde Tafel over oplossingen

Speciaal voor werkgevers, logistieke partijen en publiekstrekkers organiseerden we op 4 maart een Ronde Tafel met informatie over de wegwerkzaamheden en de oplossingen. Het verslag met de links naar de presentaties tref je hieronder aan.

Acties: 6 maanden een gratis NS Voordeelabonnement

Hebben jouw medewerkers last van de werkzaamheden rondom de A16 (vervanging van het viaduct in de A16/Hoofdweg in Rotterdam?) Stappen zij over van de auto in de trein? Neem dan als HR contact met ons op. Jouw medewerkers krijgen dan gratis voor 6 maanden een NS Voordeelabonnement. Zuid-Holland Bereikbaar heeft in samenwerking met Rijkswaterstaat een mooie actie. Bekijk de actie. Of neem direct contact op met Ellery Landheer.

Actie: 3 maanden lang 2 uur gratis fietsen op een deelfiets

We bieden jouw medewerkers drie maanden lang een gratis deelfiets abonnement van Donkey Republic. Daarmee kunnen zij 2 uur per dag fietsen. Dat is voldoende om van het ov naar het werk te komen en andersom. Binnen die twee uur is de fiets onbeperkt te sluiten en te ontsluiten. Dus onderweg stoppen voor een boodschap is geen probleem. Bekijk de actie.
Of neem direct contact op met Ellery Landheer.

Actie: 6x10 minuten gratis rijden met de Check scooter

We bieden jouw medewerkers een mooie kortingsactie op het gebruik van de Check scooters. Zij kunnen de scooter 6x10 minuten gratis gebruiken. De scooters staan overal in de wijken in de hubs. Bekijk de actie.
Of neem direct contact op met Ellery Landheer.

Bekijk de video over de omleidingen

Meer weten?

Nadere informatie over de werkzaamheden en de omleidingen treft u aan op de website van RWS.
Meer weten over alternatieven en acties, bekijk ook onze projectenpagina of de pagina voor reizigers.