Column: Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Oorspronkelijk gepubliceerd op 19 april 2023

Als de nieuwe mobiliteitsadviseur voor Voorne-Putten ben ik de aangewezen persoon om samen met werkgevers op zoek te gaan naar oplossingen voor het F-woord. Nee, niet dat F-woord. Ik heb het over files. Het bedrijfsleven merkt de impact van de alsmaar toenemende filedruk in de regio en het wordt de komende jaren alleen maar erger. Als je denkt dat je nu al vaststaat, wacht dan maar tot de lange afsluitingen van de Heinenoordtunnel dit jaar en de renovatie van de Spijkenisserbrug en Hartelbrug die voor 2024 op de rol staan.

Geen paniek: er zijn tal van kansen en mogelijkheden om deze uitdaging het hoofd te bieden. Slimme en schone mobiliteit is essentieel voor de economie en leefbaarheid van Voorne-Putten. Het bedrijfsleven heeft hier een cruciale bijdrage in, maar laten we eerlijk zijn, verandering is nooit makkelijk. Zeker niet als het gaat om het veranderen van reisgedrag van werknemers. Gelukkig hebben we bij Zuid-Holland Bereikbaar de juiste kennis en expertise om werkgevers te helpen de mobiliteit te verbeteren en de impact van werkzaamheden te verminderen.

Als je denkt: “Wacht even, was het niet Maureen van Leeuwen die deze rol vervulde?” Geen zorgen, Maureen zet zich nog altijd in voor het gebied in een andere rol binnen Zuid-Holland Bereikbaar. Ik heb grote schoenen te vullen, maar kan — gelukkig! — profiteren van haar jarenlange kennis en ervaring in de werkgeversbenadering. Al put ik uiteraard ook graag uit mijn eigen werkverleden, waarin ik met vele ondernemers de samenwerking heb opgezocht op het publiek-private snijvlak.

De komende tijd vertel ik graag meer over de gebiedsgerichte aanpak van Zuid-Holland Bereikbaar en wat werkgevers eraan hebben als ze aan de slag gaan met mobiliteit. Heb je nu al een mobiliteitsvraagstuk of logistiek probleem waar je mee zit? Dan sta ik voor je klaar. Laten we samen in beweging komen en de mouwen opstropen voor een vlot bereikbaar Voorne-Putten.

Ramon Put
Mobiliteitsadviseur Zuid-Holland Bereikbaar

Meer weten over wat de mobiliteitsadviseurs voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Neem contact op!