Uitbreiding Maasvlaktehopper: Flexibel OV naar de haven

De dienstregeling van de Maasvlaktehopper wordt uitgebreid vanaf 8 januari 2024. Deze OV-verbinding naar de Maasvlakte en Europoort biedt medewerkers een flexibele reismogelijkheid. De nieuwe dienstregeling sluit nog beter aan op de werktijden van kantoormedewerkers en ploegendiensten in het havengebied.

Uitbreiding dienstregeling

De bedieningstijden worden flink uitgebreid. Dankzij de nieuwe dienstregeling sluit de Maasvlaktehopper nog beter aan op avonddiensten en nachtdiensten. Daardoor is de OV-dienst voor nog meer medewerkers in de haven een optie om naar hun werk te reizen.

Vanaf 8 januari 2024 rijdt de Maasvlaktehopper op werkdagen in drie tijdvakken. 's Ochtends start de dienst een halfuur eerder. 's Middags en in de vroege avond start de dienst een uur eerder én rijdt een uur lang door. Tot slot is er een nieuwe dienst bijgekomen in de late avond.

Aanpassingen dienstregeling op een rij

Flexibele OV-verbinding

Dankzij de Maasvlaktehopper blijft de Rotterdamse haven met het OV bereikbaar, ook tijdens grote wegwerkzaamheden die gepland staan in het gebied. De Maasvlaktehopper is een vorm van maatwerkvervoer die wordt aangeboden door EBS in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam. Reizigers kunnen hiermee gemakkelijk en snel naar het havengebied reizen vanaf Brielle en Vlaardingen Oost. In totaal zijn meer dan 20 locaties op de Maasvlakte en Europoort bereikbaar met het openbaar vervoer dankzij de Maasvlaktehopper.

De Maasvlaktehopper rijdt op flexibele tijden, maar tenminste elk half uur. Op de reserveringssite kunnen reizigers zien en wanneer de Maasvlaktehopper rijdt en een rit reserveren. De Maasvlaktehopper stopt alleen bij haltes waarvoor passagiers hebben gereserveerd om in- of uit te stappen. Reizigers zijn dus extra snel op hun bestemming.

Nieuwe haltes in de toekomst

Steeds meer werknemers op de Maasvlakte en Europoort gebruiken de Maasvlaktehopper om van en naar hun werk te reizen. Om aan deze groeiende behoefte te voldoen, kijken Havenbedrijf Rotterdam en EBS voortdurend naar mogelijkheden om de OV-verbinding uit te breiden. Dit doen zij in overleg met bedrijven in het havengebied.

Informeren naar de mogelijkheid om een halte bij de eigen bedrijfslocatie te krijgen? Neem dan contact op met de mobiliteitsadviseurs in het havengebied.