Duurzame mobiliteit MKB

Allerlei handige tips en tricks voor duurzaamer reizen op de werkvloer

Om werkgevers te ondersteunen om de werkgerelateerde CO₂-uitstoot in mobiliteit te verminderen en vast te leggen, hebben we een aantal toolboxen gemaakt. Hieronder tref je 6 handige topics om mee aan de slag te gaan.

Zuinig rijden, reizen en certificeren

Elke niet verstookte liter brandstof is er weer één! En hoewel niet reizen uiteraard de meest zuinige manier van reizen is, moet de reis soms toch worden gemaakt. Met deze hulpmiddelen kun je aan de slag om brandstof en dus CO₂ te besparen.

Het positieve effect van CO₂-beprijzing en -verhandeling

Vanaf 1 juli 2024 gaat het Besluit CO₂-reductie werkgebonden personenmobiliteit (WPM) in werking. Deze wet heeft als doel woon-werkverkeer en zakelijke mobiliteit sneller te verduurzamen. Omdat alle ideeën daarbij helpen, leggen we in deze toolbox graag uit hoe CO₂-beprijzing en verhandeling jouw bedrijf hierbij kan helpen.

Van fossiele naar alternatieve brandstoffen

Van waterstof, elektrische batterij tot HVO-diesel: alternatieve brandstoffen zijn niet meer weg te denken als het gaat om het verduurzamen van mobiliteit. Welke alternatieven zijn geschikt? En hoe kan je CO₂-vriendelijk leasen?

Uitstoot beperken via ‘Band op spanning’

Je denkt er misschien niet altijd aan, maar als je banden op spanning zijn, bespaar je heel wat brandstof en daarmee dus CO2-uitstoot. En dat niet alleen: het is ook veiliger.

Emissiereductie door samen­werken

Als je als werkgever slim samenwerkt met je klanten en leveranciers kun je de CO2­emissie in je organisatie op systeem­ en/of ketenniveau terugbrengen. Ook voor mobiliteit zelf liggen hier kansen.

Mobility as a Service (MaaS)

Gelukkig bieden (steeds) meer dienstverleners niet alleen het gebruik van OV maar ook het gebruik van een auto, fiets of elektri- sche scooter als integrale dienst aan. Hoe maak je slim gebruik van verschillende soorten vervoer via één pas?