Spoorvernieuwing Hardinxveld-Giessendam

Werkzaamheden van 9-03-2024 t/m 11-03-2024

Afgerond

Projectinformatie

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. En daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Samen met erkende spooraannemers onderhouden en vernieuwen wij daarom continu spoor, wissels en stations. Technische innovaties maken onze werkzaamheden steeds efficiënter, veiliger en sneller.

Gevolgen voor treinverkeer

De vernieuwing van het spoor kan hinder veroorzaken voor vervoerders, reizigers en verladers. Dan hebben we meerdere sporen nodig om ons werk goed en veilig uit te voeren.

We beperken de overlast zoveel mogelijk. Door bijvoorbeeld zoveel mogelijk ’s nachts te werken. Toch werken we ook regelmatig overdag aan het spoor. In overleg met vervoerders wordt dit werk met name in het weekend en in vakantieperiodes gepland.

Bereikbaarheid

Beïnvloede gebieden

Op de kaart

Te bereiken met

  • OV-bus

Afgesloten voor

  • Trein

We vernieuwen de ballast van het spoor in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Hierdoor rijden er geen treinen tussen Dordrecht en Geldermalsen. Tijdens de werkzaamheden is de overweg nabij het station afgesloten. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden.

Wilt u reizen met het OV? Kijk dan voor actuele reisinformatie op qbuzz.nl of raadpleeg de 9292-app voor een reisadvies op maat.

Spoorwerk in mijn buurt

Op prorail.nl/spoorwerk kunt u zien wanneer wij in uw buurt werken. Ook kunt u een automatische mail ontvangen van wanneer we bij u aan het werk gaan. Ga naar mijnprorail.prorail.nl om u voor deze e-mailservice aan te melden.

Infrabeheerder

Logo van ProRail

Voor vragen of opmerkingen over deze omleiding kunt u contact opnemen met ProRail.


Aanvullende projectinformatie