Acties tijdens vervanging viaduct A16/Hoofdweg

Het viaduct in de A16 over de Hoofdweg in Rotterdam wordt vervangen en dat brengt hinder met zich mee. Daarom organiseren Zuid-Holland Bereikbaar en Rijkswaterstaat acties voor reizigers. Hierdoor kan je anders reizen om zo de files te voorkomen. Natuurlijk is thuiswerken en buiten de spits reizen ook altijd een goed idee.

Hieronder melden we welke acties er zijn. Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er nieuwe acties live staan? Mail ons dan.

Actie: Stel jouw vraag via Ask&GO

In aanloop naar en tijdens de werkzaamheden in april en mei is de persoonlijke reisadviesdienst Ask&GO 24/7 actief. Ga via de QR-code naar WhatsApp en stel je vraag. Bijvoorbeeld over een persoonlijk reis- en routeadvies. 

Lees je deze informate op je mobiel? Gebruik dan deze link.

Wil je liever automatisch op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor automatische updates op je telefoon en ontvang gratis alerts vooraf, tijdens en na afloop van de werkzaamheden. Zo blijf je altijd op de hoogte van de actuele hinder.

Afsluiting A16 Koningsdagweekend

De A16 richting Dordrecht is afgesloten van vrijdagavond 26 april 22.00 uur tot maandagochtend 29 april 05.00 uur. De weg is dicht tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam Kralingen. In tegengestelde richting blijft de A16 open voor verkeer. Let op: het zal extra druk zijn vanwege het Koningsdagweekend maar ook omdat dan de snelweg A13 richting Rotterdam dicht is tussen Delft-zuid (afrit 10) en knooppunt Kleinpolderplein (Rotterdam). Plan uw route dus van tevoren en maak gebruik van alternatieven.Door de omleidingen moeten weggebruikers rekening houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.

Hieronder staan een aantal acties en oplossingen waarvan je gebruik kan maken. Neem je de fiets of het ov? Doe mee met de Slim Reizen Challenge en download de Dumoco +-app (zie hieronder). Dan spaar je voor beloningen.

Actie: A16 Hubs met deelvervoer

Lees hier meer over de actie.

Actie: 3 maanden lang 2 uur gratis fietsen met deelfiets

Lees hier meer over deze actie en doe mee.

Actie: Slim Reizen Challenge: spaar voor mooie prijzen

Lees hier meer over de actie en doe mee.

Actie: Korting en beloning bij een Check scooter

Lees hier meer over de actie en doe mee.

Lees meer over de vervanging van het viaduct en de afsluitingen

Oprit 27 Prins Alexander op de A16 1,5 jaar dicht

Vanaf 10 maart 2024 (21.00 uur) tot eind 2025 is de oprit A16 Rotterdam Prins Alexander (27) richting Dordrecht afgesloten. Verkeer kan de oprit A16 Rotterdam Kralingen (26) gebruiken. Dit is nodig om de wegomlegging in gebruik te kunnen nemen, zodat het verkeer op de A16 richting Dordrecht door kan rijden tijdens de werkzaamheden. Meer weten bekijk de website van Rijkswaterstaat.

Mark Riemslag: van de auto op de fiets

Animatie over de Vervanging viaduct A16/Hoofdweg